Een gedenkwaardig rouwproces is een periode die voor altijd in het geheugen gegrift blijft. Een periode waarin liefde en verdriet elkaar ontmoeten, waar familie en vrienden samenkomen, waar steun gezocht wordt bij elkaar. Rouwen vraagt tijd. Tijd om in alle rust samen te zijn en de
herinnering aan de overledene levend te houden.

‘Hoe hoort het eigenlijk, een uitvaart?’

Het is een vraag die veel mensen bezighoudt. Het antwoord:
niets moet. En wat wél moet, dat regel ik. Samen gaan we het gesprek aan, op jouw tempo en op jouw manier. Na een overlijden sta ik nabestaanden met raad en daad bij en ben ik vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van de uitvaart beschikbaar.

Ik ga mee naar die ene bloemist waar je zo aan verknocht bent, ik maak me er hard voor dat ik die bijzondere locatie regel, de catering neem ik voor mijn rekening… alles is mogelijk. Ik heb oog voor detail en beweeg mee met jouw wensen. Je vindt houvast, terwijl je tegelijkertijd vrij gelaten wordt. Niets moet, alles mag.

Voor iedereen

Dat geldt voor iedereen. Ook voor mensen met een kleiner budget, zowel verzekerd als onverzekerd. Ik ben te allen tijde transparant en zorg dat het kostenplaatje vooraf duidelijk is. We wegen samen af wat binnen deze kaders de mogelijkheden zijn, zodat jouw nabestaanden achteraf nooit voor verrassingen komen te staan. Een rouwperiode staat in het teken van samenzijn, daar passen zorgen niet bij.

De schoonheid van een mooie uitvaart zit ‘m in de kleine dingen. Daar neem ik graag samen met jou de tijd voor, want een mooi afscheid draagt bij aan een goed rouwproces.

Kom gerust eens langs om te praten of om antwoord op je vragen te krijgen.

Linda Schaap,
uitvaartleider De Schipper & Schaap