Als een dierbare is overleden, dan moet er in korte tijd veel worden geregeld. Wat moet en wat mag? Hoe hoort het eigenlijk? 

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer iemand thuis is overleden, belt u eerst de huisarts. Bij een overlijden in het ziekenhuis of een verpleeghuis zorgt het verplegend personeel ervoor dat er een arts komt. De arts geeft een verklaring van overlijden af.

Regelen van de uitvaart

Als u ons belt, komen wij langs voor de eerste verzorging en een eerste gesprek. We overleggen of de opbaring thuis of elders plaatsvindt en we nemen alvast de belangrijkste zaken met u door: wat waren de wensen van de overledene, wat wordt de datum van de uitvaart? We kijken ook alvast naar de tekst van de rouwkaart en advertentie.

“Het was fijn dat we tijdens het eerste gesprek,
al veel hadden geregeld. Zo kon ik me helemaal
richten op de toespraak.”

Als de eerste zaken zijn geregeld, heeft u genoeg tijd om na te denken over de invulling van de dag van de uitvaart. Wij kunnen u informeren over alle mogelijkheden in en rond Amsterdam.

Wat moet, volgens de wet?

Wettelijk gezien moet een overledene binnen zes dagen na het overlijden worden begraven of gecremeerd. Alle formaliteiten, zoals het aangifte doen van overlijden of het verlof tot begraven of cremeren regelen wij voor u.